torstai 12. maaliskuuta 2015

Violetti korusetti

Ametistia ja simpukkaa

Nämä korut tein sellaista tilaisuutta varten, johon piti saada nimenomaan tumman siniviolettia väriä koruihin. Jostakin päin Ebayn valtavaa valikoimaa löysin violetteja simpukkahelmiä, ja kotimaisesta nettikaupasta ametistisiruja. Näiden mukaan blogi-minänikin sai nimensä :) .

 Ametistien kauneutta :)

Näyttäisi siltä, että väri muuttui kuvatessa sinisemmäksi, kuin mitä se alunperin oli. Ylläolevassa kuvassa on ranneketju ja korvakorut, alapuolella kaulakoru. Kaikkein isoin helmi rannekorussa on foliolasihelmi (Helmikorista). Lukko kiinnittyy tämän lasihelmen linkkiin. Korvakoruissa on yksi simpukkahelmi ja kaksi ametistia. Langat vääntelin jonkun inspiraation hetkellä täysin sen mukaan, miten ne tuntuivat kääntyvät. Sen jälkeen piti tietenkin yrittää tehdä toinen samanlainen... mutta kun teen omaan käyttöön, tämäntasoinen samanlaisuus riittää.

Tässä siis kaulakoru. Riipuksena mustaraidallinen Sinooperin lasihelmi.

Tästä viimeisestä kuvasta näkyy ketjun rakenne.
Ensin kieputin metallilankaa pyöröpihtien ympärille neljä kierrosta, sitten käänsin kummankin reunimmaisen kierroksen poikittain. Myös pienet lenkit yhdistämistä varten olen tehnyt itse pyöröpihtien avulla. Itse tekemällä saa juuri sen kokoisia kuin haluaa, ja sopivan määrän. Langan paksuus oli 0,8 mm.

Metallilangan käsittely, vääntely ja kääntely on mukavaa puuhaa. Tykkään.

2 kommenttia: