tiistai 10. maaliskuuta 2015

Helmien ja muiden tarvikkeiden hankinnat


"Oikeat" kaupat

Yksi maaseudulla asumisen varjopuolista on se, että koruihin tarvittavia välineitä, helmiä, vaijereita ja muita osia pääsee näkemään vain harvoin oikeasti missään kaupoissa. Kirjakaupoista ja tavaratalojen askarteluosastoilta käyn joskus jotakin hakemassa, Sinellissä olen päässyt käymään muutaman kerran. Voitte kuvitella, että silloin sokaistuu sille kaikelle ihanalle, mitä hyllyillä on! Viimeksi Sinellissä käydessäni ostin erilaisia sydämen muotoisia lasihelmiä. Ne ovat päätyneet korvakoruihin ja kaulakorujen riipuksiksi.

Nettishoppailu

Korutarvikekauppojen sivuja on ihana selata! Kun harvoin pääsee hipelöimään helmiä ja ihastelemaan osia ihan oikeasti, se tarve on täytettävä nettikauppojen visuaalisilla antimilla. Usein jonkin pienen ja välttämättömän osan hankkimiseen menee tuntikausia aikaa, kun tulee katseltua kaikenlaista muuta ihanaa, mitä voisi samalla hankkia, "ihan vähän vaan" ja "ihan pienellä kustannuksella".

Kotimaiset kaupat

Kotimaisista kaupoista tutuksi on tullut Helmiq, Helmien talo, Helmikori ja Somaosa. Kaikissa on toimitus ollut nopea, ja ostaminen helppoa. Edelleen tilaan näistä kaupoista kaikki metalliosat koruihin, sekä merkittävän osan kivi- ja simpukkahelmistä.

Ebay

Kun ensimmäisen kerran kävin Ebayssä, en oikein tiennyt, miten sieltä pääsisin pois :) . Siellä oli niin paljon kaikkea, niin edullisesti. Mielestäni on aivan käsittämätöntä, että sieltä voi tilata alle eurolla yhden pussin siemenhelmiä, jotka tulevat postikuluitta maapallon toiselta puolelta kolme viikkoa matkaten. Kun ensimmäisen kerran sain tällaisen pienen keltaruskean paketin, en tiennyt itkeä vaiko nauraa, se vaan tuntui niin kummalliselta.

No, ebay-ostokseni ovat olleet pitkälti juuri noita siemenhelmiä, koska valikoimat ovat suuret ja toisaalta siemenhelmiä kuluu avainnauhoihin paljon. Muutaman kerran olen tilannut joitakin sellaisia simpukka- tai kivihelmiä, joita en ole kotimaan markkinoilta löytänyt. Metallilankaisten korunosien kohdalla totesin, että jos korvakorun koukuista saa joka toisen heittää roskiin, kannattaa ehkä tilata ne jatkossa vaikkapa jostain kotimaisesta kaupasta. Toki tämä voisi olla vain yksittäinen huono ostos, mutta kotimaisissa kaupoissa niitä yksittäisiäkään (huonoja) ei ole tullut vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti