keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pinkki sormus

Pinkki sormus

Halusin täydentää korva-, kaula- ja rannekorun settiä sormuksella. Sormuksen tekeminen ei tuntunutkaan enää yhtä helpolta kuin ne muut... lopulta päädyin kirjastoon selailemaan niitä muutamaa kirjaa, mitä siellä on. Siitä olin varma, että en halua käyttää valmiita sormuspohjia, vaan jotenkin muotoilla sormuksen vahvasta hopeoidusta langasta. Tämä malli löytyi jostakin kirjasta, tosin siinä kaikki langat olivat samanvärisiä.  Malli on yksinkertainen toteuttaa, ja kiekuroiden naputtelu vasaralla tuo vaihtelua pihdeillä vääntelyyn ja kääntelyyn. Sen huomasin, että täytyy etsiä vielä uudet pihdit, koska tällä hetkellä käytössä olevista jää raitoja metallilangan pintaan. Toisista jää, toisista ei. Toisaalta "raidalliset" (suokaa anteeksi väärät termit) pihdit pitävät langan hyvässä otteessa, joten käytän niitä kuitenkin aina, kun on mahdollista.


 Vahvempi lanka on 1 mm vahvaa (myös pinkki) ja kiinnityslanka 0,6 mm. Helmi on jostakin sekoituksesta löytynyt vaaleanpunainen lasihelmi.  


Tästä kuvasta näkee, että sormusta on jo käytetty, muoto on mukautunut sormen mukaan. Sormuksen malli on siitä kätevä, että sormuksen voi mukauttaa omaan käteen sopivan kokoiseksi. Metallilankojen päät kun eivät millään tavalla kiinnity toisiinsa päällypuolella.


Värit erottuvat hieman paremmin vaalealta pohjalta:


Vielä sivukuva:

Ai niin, se pinkki lanka on Ebaystä hankittua, muut langat jostakin kotimaisesta nettikaupasta. Pinkkiä lankaa käsitellessä saa olla tosi varovainen, ettei pinta naarmuunnu, jonka seurauksena väri lähtee pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti